zaterdag, september 08, 2007

Weer met Diezel gespeeld!

Dat was lang geleden! Bruce en Diezel hebben eindelijk weer eens met elkaar gespeeld. Diezel wist beneden bij de lift al dat er iets spannends ging gebeuren. Want volgens zijn baasje stond hij daar al te piepen en te janken en wilde hij snel naar binnen.
Bruce lag nog niets vermoedend te snurken toen Diezel ineens naar binnen kwam stormen. Er werden een paar vreugderondjes door de kamer gedanst, zachtjes uitgedrukt.
Je merkt alleen wel dat het nu niet meer twee puppy's zijn die met elkaar spelen, maar twee reuen. En dan moet er natuurlijk ook bepaald worden wie de baas is! Diezel vond bruce na een tijdje toch wel erg druk en gaf hem af en toe een snauw. Bruce heeft hele andere manieren om te kijken of hij de baas is. Hij probeert of Diezels poten onderuit te halen of bovenop hem te springen. Helaas voor Bruce mislukken zijn pogingen meestal en is Diezel meer succesvol met zijn snauwen.
Bruce weet ook van geen ophouden. Hij blijft maar om Diezel heen rennen en springen. Naar zijn plaats sturen helpt toch niet. Hij blijft dan hooguit vijf seconden zitten en rent vervolgens weer naar Diezel toe. Dus om hem tegen zichzelf te beschermen hebben we hem even in de bench gedaan.
Dat was ook niet zo'n goed plan! Bruce zat zo hard te janken dat we elkaar niet meer konden verstaan. Je moet dat gedrag natuurlijk negeren, maar dat is erg moeilijk als je moet schreeuwen om je verstaanbaar te maken.
We zijn maar even met de honden gaan wandelen. Daar lieten ze elkaar eindelijk even met rust. Want ze waren allebei te druk met het uitzetten van hun territorium.
Omdat Bruce weer door de modder was gegleden en Diezel altijd vieze billen heeft na het poepen, hebben we ze even schoongeboend met babydoekjes. Van dat luchtje werd Diezel wel erg mild tegenover Bruce. Hij werd een beetje lovestoned en bleef maar aan Bruce zijn poot snuffelen. Daar maakte Bruce weer handig gebruik van door op Diezel te gaan rijden en bovenop zijn hoofd te gaan zitten. Tja, rare beesten hoor die honden.
De dagen daarna was Bruce niet helemaal lekker. Toch te druk gespeeld. Hij liep een beetje mank, wilde weer niet eten en lag alleen maar te slapen. Volgende keer dus nog beter tegen zichzelf beschermen!