donderdag, augustus 02, 2007

Chateau du grand Monceau

De laatste dagen van de vakantie alweer aangebroken. Na de Mont Blanc zijn we naar Agonges gereden. Daar zouden we verblijven in Chateau du grand Monceau, een mooi kasteel en ook met de chambre d'hotes formule. We hadden daar een leuk 5 daags arrangement geboekt, met twee keer een diner, een tocht met paard en wagen en een picknickmand erbij.
We kregen een hele mooie kamer, meer een appartement eigenlijk. We hadden echt een woonkamer (zelfs met LCD tv, digitale tv met Nederlandse zenders en DVD speler), een badkamer en een keuken. Die keuken was echt ideaal, want daar konden we nu ons water lekker koud zetten in de koelkast. We kregen een beetje het idee dat de kamer normaal gesproken van hun zelf of van iemand van het personeel was. In de kasten lagen namelijk allemaal persoonlijke spullen, en DVD's met de titels 'foto's Thailand' of 'verjaardag ma 2007'. Het kasteel lag op een enorm landgoed, erg mooi allemaal en lekker rustgevend. Het chateau trok ook echt alle soorten mensen, er waren jonge gezinnen, stellen van middelbare leeftijd, noem maar op. En bovendien was het allemaal niet overdreven sjiek, maar gewoon erg gezellig.
Een kenmerk van de chambre d'hotes is dat je 's avonds met de pot mee eet. Dat is eigenlijk de hele vakantie erg goed bevallen. We hadden overal vantevoren aangegeven dat ik zwanger ben en bepaalde dingen niet mag eten. En daar heeft iedereen goed rekening mee gehouden. Ook was het eten overal erg lekker en hebben we maar één keer de pech gehad dat er vis op het menu stond. Die hebben we dan ook lekker laten staan, jakkes.
Ook zit je met al de gasten tegelijk aan tafel en wordt je dus min of meer gedwongen om met elkaar te kletsen. Normaal maken wij nooit zo snel contact op vakantie, maar nu hebben we toch elke avond leuke mensen ontmoet.
Jammer genoeg hadden we de eerste twee dagen op het kasteel slecht weer. Die dagen hebben we doorgebracht in ons appartementje, Jeroen achter de tv om te tour de France te volgen en ik achter mijn boek.
De laatste dag hadden we gelukkig nog een mooie dag. We hebben onze pickmickmand meegenomen en zijn naar het bos gereden. Daar zijn we aan een rustig meertje gaan zitten en hebben gesmuld van alle heerlijkheden uit de mand. Daarna zijn we terug gereden naar het kasteel en hebben nog even lekker in de zon gezeten.
En toen was de vakantie alweer voorbij, veel te snel eigenlijk. Jeroen heeft nu nog een paar weekjes vrij, maar de voetbal is al wel weer begonnen (belachelijk vroeg vind ik), dus is hij weer vier keer per week hard aan het trainen. Ik ben ook weer aan het werk en merk meteen dat het toch best wel zwaar wordt al dat getil met die baby's! Nog een paar weekjes en dan ga ik lekker met verlof, ik kijk er nu al naar uit!

3 Comments:

At 10:37 p.m., Anonymous Anoniem said...

wat een mooie fotos weer, jullie hebben je zeker wel vermaakt op vakantie zo te zien en lezen! geniet nog even van het werken en daarna nog meer genieten van je verlof!!!

 
At 10:46 a.m., Anonymous Anoniem said...

Hoi Bruce , de vakantie zit er al weer op , allemaal leuke foto's en avonturen , nu breekt er een spannende periode uit , heel veel lol de komende tijd en pootjes van mij , Murphy en knuffels voor jou van mijn baasjes ,

Murphy , ( Jan en Astrid ).

 
At 2:42 p.m., Anonymous Anoniem said...

ooh wat een heerlijke vakantie, Bruce zal het allemaal wel prachtig hebben gevonden. Wel een leuk idee zo rondtoeren door Frankrijk. Nou veel liefs van Suzanne, Sandro & Naru

 

Een reactie posten

<< Home