dinsdag, juli 31, 2007

Domaine du Limier

Wij zijn net terug van een heerlijke vakantie in Frankrijk!
Op zaterdag 14 juli vertrokken wij om 8.00 's morgens van huis. Onze eerste bestemming was het plaatsje Saulxures. Het zou ongeveer 6 uur rijden zijn, dus de planning was om rond 16.00 aan te komen op onze eerste accomodatie. We volgden de tomtom....en Jeroen had geen kaart van Frankrijk meegenomen. We hebben meteen geleerd om niet meer op de moderne techniek te vertrouwen, want toen de Tomtom 'bestemming bereikt' riep reden wij op een verlaten weggetje. Bovendien was er nergens een bordje met Saulxures te bekennen. Dus hebben we toch maar even een wat groter plaatsje in de buurt ingevuld op de tomom. En wat bleek.....we zaten 200 km van onze bestemming vandaan!! Er blijken wel 5 verschillende Saulxures in Frankrijk te zijn...
Uiteindelijk kwamen we rond half 7 pas op onze bestemming 'Domaine du Limier' aan. Daar werden we vriendelijk ontvangen door Edith en John. Zij hebben in mei 2007 Domaine du Limier geopend. Een Chambre d'hotes speciaal voor mensen met honden! Dus niet alleen wij, maar ook Bruce was daar gast. Aan de tuin grenst een groot speelveld waar Bruce zich heerlijk op kon vermaken als wij aan het eten waren. En op de kamer stond een voerbak en lag een kleedje voor Bruce. Ook kun je speurcursussen met de hond volgen bij John.
Al met al hebben wij het de eerste dagen prima naar ons zin gehad. John en Edith namen ons de eerste avond meteen mee naar een prachtig vuurwerk in een nabij gelegen stadje. De dagen erna hebben we de omgeving een beetje verkend. 's Avonds werd er altijd heerlijk door John gekookt en na het eten bleven we lang natafelen. Meestal kletsten we over de honden, toch grappig hoe je met andere honden liefhebbers over die gekke beesten kan praten. Bruce heeft zich verder van zijn beste kant laten zien (door veelvuldig in de tuin te plassen, op het grind te poepen en zelfs binnen op het tapijt zijn territorium te markeren). Ook heeft hij nog even gespeeld met pup Caillou, dat was natuurlijk weer een groot feest voor Bruce.

Na drie nachten ging onze reis weer verder, dit keer richting de Alpen....