woensdag, augustus 08, 2007

Het hondenstrand!

Vorige week werden wij gebeld door Lotte en Bram of wij zin hadden om op zondag mee te gaan naar het strand. De enige warme dag van de zomer, op een zondag....dan gaat heel Nederland vast naar het strand! Dan maar heel vroeg weggaan om de files een beetje voor te zijn.
We hadden eigenlijk al oppas voor Bruce geregeld, maar Lotte en Bram hadden een speciaal hondenstrand uitgekozen, dus Bruce kon gezellig mee!
Het hondenstrand ligt in Noordwijk, waar je een stuk van 4 km hebt waar honden mogen spelen en zwemmen. Bij het strandtentje Beach End mogen de honden ook mee naar binnen en staan er ook hondensnacks op de menukaart.
We vertrokken om 9.00 uur en hebben maar een klein stukje in de file gestaan, vlak voor Katwijk. Gelukkig gingen de meeste mensen naar Katwijk toe, dus konden we daarna weer doorrijden.
Eenmaal aangekomen zagen we al een hoop hondjes lopen. Bovendien hingen er overal poepzakjes, dus dat was handig. Helemaal omdat Bruce natuurlijk meteen in het zand ging zitten poepen, ook al had hij dat thuis al gedaan. Ik kon dus meteen met zo'n zakje aan de slag.
Daarna hebben we ons op het strand gesetteld. Bruce onder de parasol, waar het lekker koel was voor hem. Hij begon meteen wild een kuil te graven, waarbij wij regelmatig een hap zand in ons gezicht kregen. Natuurlijk moesten we ook even naar de zee. Bruce vond het geweldig! Hij sprong steeds zelf de zee in en dan moesten we goed opletten want zwemmen is niet zijn sterkste kant. Het zag er ook heel grappig uit, zo'n zwemmende bulldog.
Het is wel leuk zo'n hondenstrand, maar zelf kun je dan niet echt lekker ontspannen. Bruce rende natuurlijk op elk hondje wat langs liep af, of hij kwam aan je oren lebberen terwijl je lag te zonnen, of hij begon te graven als je net een boek aan het lezen bent, waardoor je weer helemaal onder het zand zit. Verder heeft hij ook nog een paar hondjes, tja hoe kan ik dat nou netjes opschrijven, euh ongewenst bereden. En, ook zo'n fijne eigenschap van Bruce, meerdere teefjes onzedelijk belebberd. Ook heeft hij nog twee keer in de zee gepoept. Een keer heb ik het nog op kunnen ruimen, maar de andere keer werd het door het water wegespoeld. Zouden andere hondenbezitters nou ook hebben dat ze zich een beetje schamen over hoe kun hond is opgevoed?? Bruce luistert thuis zo perfect, maar in gezelschap kan hij zich zo misdragen, je ziet de mensen denken!
Al met al hebben we een leuke dag gehad en Bruce is ook veel braaf geweest hoor. Hij heeft in ieder geval genoten.

3 Comments:

At 7:45 a.m., Anonymous Anoniem said...

JOEHOE MOET BRUCE GEDACHT HEBBEN TOEN IE HET STRAND EN AL DIE HONDJES ZAG, ALLEEN KAN IK ME WEL VOORSTELLEN DAT JE ZELF NIET LEKKER KUNT GENIETEN MAAR ACH...BRUCE HEEFT HET WEL NAAR ZIJN ZIN GEHAD, DOEG GROETJES VAN SUZANNE, SANDRO & NARU.

 
At 8:45 p.m., Blogger Janine said...

Haha, dit klinkt heel erg bekend, al was het strand waar wij zondag waren geen hondestrand en stonden we wel in de file. Was met een vriendin en 2 kindjes, en we liepen constant die van bijna 2 achterna, die op zoek ging naar de andere kindjes etc.

Ow jah, het poepen op het strand en het berijden van andere kindjes deed deze jongen ook niet ;).

Groetjes terug ;)!

 
At 7:12 p.m., Blogger Jeltje said...

Hey Esther!
Klinkt ook lekker, naar Frankrijk geweest en lekker naar het strand. We zijn gisteren teruggekomen van vakantie en nog een beetje aan het worstelen met een jetlag. Maar dta komt vast wel goed. Veel gezien, gedaan & genoten. Komt later wel op de site!
Groetjes, Jeltje

 

Een reactie posten

<< Home