woensdag, april 25, 2007

Eten

De laatste weken hebben we nogal lopen tobben met Bruce zijn eten. Bruce was altijd een verschrikkelijke vreetzak. Kwam altijd als een gek aangerend voor zijn eten en begon dan hard te kwijlen. Maar ineens was dat over.
We denken zelf dat het te maken heeft met het plaatsen van de nieuwe keuken. Hij is toen zo bang geweest en heeft al die tijd niet in de keuken durven komen. Steeds als we hem riepen voor zijn eten dan kwam hij óf helemaal niet óf hij kwam al bibberend aan gelopen. Vervolgens wierp hij dan in blik in zijn bak om daarna weer hard naar de kamer terug te rennen! Eerst hebben we geprobeerd zijn brokken gewoon droog te geven. Want we weekten zijn brokken altijd eerst. Dat ging een paar dagen goed, maar daarna begon het weer van voor af aan. Uiteindelijk at hij meestal zijn brokjes wel, maar vaak pas als hij er zelf trek in kreeg. Inmiddels werd Bruce ook steeds magerder en woog hij nog maar 25 kilo. Om hem weer een beetje op gewicht te krijgen zijn we hem extra gaan voeren. We gaven hem gewoon een volle maatbeker en hielden ons niet aan het aantal gram wat op de verpakking stond.
Bruce begon weer wat aan te komen en zag er ook weer wat beter uit. Maar echt met smaak gingen die brokken er nog steeds niet in. Waarschijnlijk vond hij ze gewoon niet meer lekker, je zal zelf elke dag hetzelfde te eten krijgen!
Dus hebben we nu weer wat nieuws bedacht. Nu mengen we een burger vers vlees door zijn brokken. Het stinkt verschrikkelijk, maar Bruce vind het heerlijk! Hij komt nu weer, net als eerst, hard aangerend als we hem roepen voor zijn eten en kwijlt er ook weer bij. We geven die burger niet bij elke maaltijd, dus hij krijgt ook nog weleens droge brokken. Maar zelfs die gaan er weer goed in. Bruce krijgt nu een lekker rond buikje, zoals hoort bij een bull. Ik vind dat hij er weer prachtig uitziet. Vorige week hebben we hem weer gewogen en hij weegt nu 28,5 kilo. Het wordt nu een echte mooie vent!
Ik probeer Bruce nog weleens in stand te zetten, echt goed gaat dat niet, zeker als je in het park bent en Bruce ziet van alles. Dit is nog het beste resultaat:

2 Comments:

At 5:34 p.m., Anonymous Anoniem said...

wij vinden dat bruce er prachtig uit ziet in stand!

 
At 9:09 a.m., Anonymous Anoniem said...

ojee dat probleem hebben wij met Naru nu ook zoals je kunt lezen op onze blog, nou succes ermee en hopelijk wordt ie weer een lekkere bull.Maar hij ziet er nog steeds goed uit hoor.

 

Een reactie posten

<< Home