woensdag, mei 17, 2006

Puppycursus les 2

Bruce is zielig. De liftdeur is tegen zijn pootje aangekomen en nu loopt hij een beetje mank. Ik heb vanmorgen de dierenarts maar even gebeld. Ik moest het nog heel even aankijken en als er geen verbetering in zat moet ik langskomen. Dat doen we dan maar.
Het gevolg was dat Bruce vandaag bij de tweede les van de puppycursus niet met de andere hondjes mocht spelen. Het is zo'n bikkel, door zijn enthousiasme vergeet hij zijn pijn en speelt er vrolijk op los. Wij gingen daarom tijdens het speelrondje maar even uit de ring.
Verder heeft Bruce het weer heel goed gedaan. De oefeningen van de vorige les werden herhaald en de nieuwe oefening was 'af'. We hadden dat thuis al een beetje geoefend en dat ging niet zo goed. Het trucje was dat je de hond eerst tot 'zit' moet brengen, daarna een snoepje heel langzaam naar beneden bewegen, dan gaat de hond vanzelf liggen. Bruce dus niet, die stond steeds op. We kregen een tip van de trainster om dan zachtjes je hand op de rug van Bruce te leggen, hij heeft dan het idee dat hij niet omhoog kan. En ja, het werkte! Bruce ging netjes liggen.
Er is nog een bulletje in de groep! Vorige week was hij ziek toen was hij er niet bij. Bruce vond hem meteen erg lief. Hij heet Diesel en is 10 weken oud. Dan zie je meteen hoe Bruce gegroeid is! Diesel is echt nog een stuk kleiner.
Bruce heeft inmiddels al een hoop vriendjes gemaakt. Hij heeft nog een grote bullenvriend Sem van 8 maanden oud. En vandaag heeft hij Max ontmoet, een Franse bull van ook 8 maanden oud. Ja als Bruce een ander hondje ziet kan hij ineens heel goed meelopen aan de riem!
Vorige week heeft hij ook druk gespeeld met de nichtjes en neefjes van Jeroen.
Hopelijk wordt hij ook snel vrienden met Sammie en Luna. Voorlopig is hij nog iets te wild met ze! Voorzichtig probeer ik ze aan elkaar te introduceren. Ik merk wel dat Luna hem interessant vindt, alleen nog wel een beetje spannend. Dat is maar goed ook want ik denk dat Bruce haar in een hap op heeft. We zien wel hoe dat gaat lopen.