zondag, mei 07, 2006

Dag 3

Vandaag was ik alleen met Bruce. Jeroen was voetballen, ook nog een uitwedstrijd, dus hij ging uit eten. We hebben vandaag geoefend met het alleen in de bench blijven. Telkens als hij op de grond ging liggen slapen zette ik hem in zijn bench, met een lekker beschuitje erbij. Maar zodra het beschuitje op was begon hij hard te janken, als een echte wolf met het kopje in de nek en lange uithalen. Na een tijdje ging hij toch maar slapen.
We hebben ook twee keer buiten gewandeld vandaag. En 1 keer heeft Bruce uit zichzelf buiten geplast! Het lopen aan de riem gaat al heel goed. Heel soms stopt hij en maakt dan met allerlei wilde sprongen duidelijk dat hij niet verder wil. Maar als je hem lokt met een speeltje komt hij wel. Hij snapt alleen nog niet zo goed dat je op moet passen voor onze voeten. Hij loopt achter ons, naast ons of voor onze voeten, maar hij trekt in ieder geval niet aan de riem. Of hij draait met zijn riem om je benen heen zodat we helemaal in de knoop zitten. Het netjes lopen leert hij wel op de puppycursus.
We zijn ook samen een stuk gaan lopen naar de videotheek. Natuurlijk heb ik hem de helft van de weg gedragen, anders is de wandeling te lang. Nou dan weegt Bruce al aardig zwaar hoor! Dus ik heb ook meteen aan mijn conditie gewerkt.
Vannacht hebben we de bench in de woonkamer laten staan. We gingen laat naar bed, dus Bruce ging ook meteen slapen. Rond half 5 hadden we de wekker gezet, maar toen Jeroen ging kijken sliep Bruce nog. Na een tijdje werden we allebei wakker van een hard gejank. Bruce was wakker. Jeroen is even gaan kijken en heeft hem op het balkon gezet, maar daar deed hij niks. Terug in de bench dan maar. Daar begon hij weer demonstratief te janken en heeft hij ons nog een tijd wakker gehouden. Uiteindelijk hield het vanzelf op.
's Morgens heeft hij op het balkon geplast en gepoept, het gaat al steeds beter!

1 Comments:

At 8:29 p.m., Anonymous Anoniem said...

Heej, wij hebben ook een engelse bulldog echt een schat van een beest.. hij wou eerste instantie ook niet aan de riem, hij trok heel veel en probeerde de riem af te doen. op een gegeven moment ging het al beter en leerde hij goed mee lopen, nu laat hij mij uit ipv ik hem haha!

Wij hebben zelf ook een bench, maar hebben hem er nooit in laten slapen. wij hebben thuis een apparte keuken waarbij hij niks kapot kon bijten of iets dergelijks en dat hielp prima.. in de bench wou hij echt niet slapen :) hij huilde kon stand.

Wat trouwens ook heel erg helpt is als je hem wel in de bench wilt houden een oude sok die je heel de dag aan heb gehad (klinkt heel vies voor ons) maar Bruce is waarschijnlijk nog heel klein, en dus het meest in de buurt van jou voeten daar voelt hij zich veilig dat kentie die geur enzo, dus als je een sok neer legt in de bench met een dikke knoop erin zal hij zich vast wel prettiger voelen ;)

Probeer het maar eens, bij ons hielp het heel goed.
Ik hoop dat je er wat aan heb.

Groetjes Bianca,
En een pootje van Sosa

 

Een reactie posten

<< Home