vrijdag, juli 28, 2006

Het strand

Omdat het in Frankrijk zo'n succes was zijn we vandaag weer met Bruce naar het strand geweest. Het was nog een hele klus om een strand te vinden waar Bruce mocht komen. Op de populaire stranden zijn honden in de zomer niet toegestaan, vanuit hygiƫnisch oogpunt. Aan de ene kant wel logisch, maar als iedereen gewoon netjes de stront van zijn eigen hond opruimt dan zijn honden op veel meer plaatsen welkom. Maar goed. Uiteindelijk zijn we naar Oostvoorne gereden. Vlakbij mijn tijdelijke logeerplaats voor mijn werk.
Het was een eind lopen naar het strand en nog verder lopen naar de zee. Het strand en de zee waren ook nog eens heel smerig. Maar Bruce had het weer geweldig naar zijn zin. Hij vindt het leuk om kuilen te graven in het zand en we zijn nu ook voor het eerst met hem de zee in geweest. Heerlijk vond hij het. Als een gek rende hij achter Jeroen aan en maakte hij grote sprongen in het water. Toen we een stukje verder de zee in liepen heeft hij zelfs even gezwommen! Heel grappig om te zien. Bruce liep lekker in het water en ineens kon hij niet meer staan en begon hij uit zichzelf te zwemmen.
Ook is hij voor de tweede keer weer bijna vertrappelt door een paard. Bruce liep los en we zagen te laat dat er een paard aankwam. Bruce rende er weer als een gek op af, daar schrok het paard van en begon een beetje zenuwachtig te huppelen. Bruce bleef maar rondjes om het paard heen rennen en hij kwam daarbij bijna onder de hoeven van het paard. Hoe hard we hem ook roepen, hij komt dan gewoon niet! Dat hebben we wel vaker gemerkt als we hem uitlaten en hij ziet een andere hond. We kunnen roepen wat we willen, hij laat ons gewoon staan. Laatst hebben we geprobeerd om gewoon weg te lopen en om een hoekje te wachten. Maar het resultaat was dat Bruce gewoon met de andere hond en zijn baas meeliep door het park. Op de puppycursus hebben we dit vaak geoefend en meestal ging het dan wel goed, maar nu is het echt een drama en ook nog eens gevaarlijk.
Het is gelukkig goed gekomen en Bruce mocht daarna niet meer los.




Ook is hij mee geweest naar het zomer carnaval. Eerst moest hij mee in de trein. De trein zelf vond hij niet eng, maar erin en eruit stappen wel. Ik moest hem over de drempel dragen.
Het was natuurlijk hartstikke druk in de stad, maar Bruce bleef netjes naast me lopen. Toen we een plekje hadden gevonden om te staan heeft hij de hele tijd rustig gezeten en lekker geslapen. Bruce wordt al een echt fotomodel want hij is weer vaak op de foto gezet. Hoe lief hij er ook uit ziet, er zijn toch weleens mensen bang voor hem. Dan loopt hij alleen maar langs en beginnen ze hysterisch te gillen. Onbegrijpelijk. Juist dan komt zo'n hond op je af, want die denkt dan: He dat is leuk! Maar goed, ieder zijn fobie.
Toen we thuis kwamen zijn we nog even gezellig bij buurvrouw Jane geweest. Bruce heeft weer met Indy gespeeld en hij vond al het speelgoed op de grond erg interessant. Hij heeft bijna de badeend van Indy gesloopt.
Daarna heeft hij heerlijk geslapen.

1 Comments:

At 9:52 a.m., Blogger Roselie said...

waar waren jullie dan met het zomercarnaval? wij waren er ook. Julie werd helemaal blij van al die muziek en mensen.

 

Een reactie posten

<< Home