zondag, november 26, 2006

Naar het bos

Vandaag was het een heerlijke dag. Een perfecte dag om naar het bos te gaan. En zo gingen we met mijn ouders naar het Mastbos in Breda.
Er zijn daar veel gebieden waar honden los mogen lopen. Maar we vertrouwen Bruce niet meer zo sinds hij een tijdje terug achter een andere hond is aangerend, helemaal uit ons zicht. Hij kwam toen ook niet meer terug toen we hem riepen. Als we wandelen is hij zo gefixeerd op andere honden, dat het niet meer zo prettig is om met hem te wandelen. Daarom moest Bruce ook het eerste stuk nog aan de riem lopen. En inderdaad bij elke passerende hond hangt Bruce volop en hijgend in zijn riem. Zijn bedoelingen zijn goed, want hij wil nog steeds alleen maar spelen. Maar niet elke hond of baas is daarvan gediend en daarom krijgt Bruce regelmatig een snauw van de hond en een 'Ja dat komt er nou van' van de baas.
Totdat we op een open plek in het bos kwamen. Er stond een grote groep mensen naar iets te kijken. Het was een groep van 8 border collie pups van zeven weken oud. Ze waren daar lekker in de bladeren aan het spelen. Wij gingen natuurlijk ook even kijken. Eerst was Bruce weer door het dolle heen toen hij al die hondjes zag. Maar toen ze ineens met z'n allen op hem afgestormd kwamen bleef hij heel rustig staan. Hij vond het zelfs een beetje spannend en hij snuffelde alleen maar heel rustig aan ze. Toen de pups weg waren durfden we het zelfs aan om Bruce even tussen al die andere honden los te laten. Eerst rende hij heel enthousiast achter een labrador aan, maar een wonder geschiedde! Toen we hem riepen....kwam hij gewoon!! Bruce heeft dus een tijdje heerlijk gespeeld en we hoefden niet bang te zijn dat hij er vandoor ging.
Daarna zijn we terug gelopen richting het restaurantje. Daar hebben we wat gegeten en gedronken en daarna zijn we weer naar huis gegaan. We gaan in ieder geval op deze manier vaker oefenen met Bruce en andere honden!